Beheer en onderhoud

voor bedrijven en organisaties

Zonne-energie installaties vergen minimaal onderhoud. Toch worden de zonnepanelen in de loop van de tijd vuil waardoor de optimale opbrengst niet zal worden behaald. Afhankelijk van de locatie van de installatie kan deze vervuiling sneller of langzamer optreden. Monitoring en visuele inspecties kunnen eventuele storingen voorkomen en verhelpen. Devcon Ecoservices faciliteert beheer en onderhoud van zakelijke zonne-energie installaties en biedt hiervoor diverse diensten, waaronder het reinigen van zonnepanelen.

reiniging zonnepanelen

Schoonmaak zonnepanelen

Periodiek schoonmaken van uw zonnepanelen voorkomt rendementsverlies en een negatieve business case. Reiniging wordt uitgevoerd door ervaren schoonmakers of door een robot met elektrisch roterende borstels en osmose-water. Zo bent u verzekerd van een optimaal werkend zonne-energiesysteem.

Weet u niet zeker of schoonmaak van uw zonnepanelen al noodzakelijk is? Aan de hand van uw meetgegevens of een visuele inspectie kunnen wij de toegevoegde waarde voor u bepalen.

Devcon Ecoservices monitoring

Monitoring

Dagelijks wordt de opgewekte energie van uw zonne-energie installatie op afstand gemeten en gemonitord. Omvormers worden aangesloten op intelligente meetapparatuur, die storingen in zonnepanelen, omvormers of verdeelkasten kan herkennen. Verder wordt ook de Performance Ratio (PR) van systemen gemeten op basis van lokale weersgegevens, zoals zoninstraling en temperatuur.

beheer en onderhoud zonne-energiesysteem

Inspectie

Devcon Ecoservices adviseert om een jaarlijkse visuele beoordeling van het PV-systeem uit te laten voeren, inclusief het analyseren en uitvoeren van omvormer- en stringmetingen. Deze beoordeling legt de huidige staat van het systeem vast en spoort eventuele fouten op.

Met de inspectie worden veranderingen in de omgeving of defecten, als gevolg van weersinvloeden, geconstateerd. Wij zorgen ervoor dat uw PV-installatie na de jaarlijkse inspectie weer in topconditie is en dat alle fouten en/of gebreken zijn verholpen. Zo heeft u geen omkijken naar de installatie en bent u gegarandeerd van een goed functionerend zonne-energiesysteem.

 

Scope 12 inspectie

Scope 12

In verband met de veiligheid van -met name- grootzakelijke PV-installaties wordt een Scope 12 inspectie steeds vaker als eis gesteld door de verzekeraar. Ons gespecialiseerd inspectiebedrijf Scope twaalf regelt de Scope 12 inspectie voor uw zonne-energie installatie. Het is ook mogelijk om deze inspectie, samen met monitoring en schoonmaak, mee te nemen in een overkoepelend onderhoudscontract voor uw installatie.

Scope 12 is een inspectiemethodiek voor zonnestroominstallaties. Deze methodiek is op initiatief van het Verbond van Verzekeraars, Holland Solar en inspectiebedrijven ontwikkeld. Binnen de Scope 12 wordt onderscheid gemaakt tussen 2 inspecties. De Eerste Bijzondere Inspectie (EBI) kijkt naar de kwaliteit van de aanleg van de installatie. Hierbij worden ook zaken meegenomen die niet geïnspecteerd hoeven te worden bij een Periodieke Inspectie (PI). Bij een Periodieke inspectie wordt de toestand van de installatie getoetst.

Devcon Ecoservices overige diensten

Rapportage

Naast ‘fysiek’ beheer en onderhoud controleert Devcon Ecoservices uw SDE++ subsidie, waaronder controle voorschotbepalingen en de definitieve correctiebedragen en vaststelling van het voorgaande jaar. Daarnaast ontvangt u een jaarlijkse samenvattende rapportage van bovenstaande activiteiten en resultaten.

Devcon Ecoservices voor energieadvies op maat, beheer en onderhoud en voor al uw andere duurzame energievragen

Heeft u advies nodig over verduurzaming van uw pand en wilt u informatie over de mogelijkheden? Kunnen wij u ondersteunen bij andere energiegerelateerde vraagstukken? Of wilt u weten wat Devcon Ecoservices voor u kan betekenen bij het beheer en onderhoud van uw zonne-energie installatie? Neemt u dan  contact met ons op of vul het formulier in en stuur hem op.

Voor direct contact belt u met onze specialist:

Bas Wessels – tel. nr. 06-39 25 50 91

Blijf op de hoogte en ontvang 2 x per jaar onze nieuwsbrief!

Uw aanmelding is gelukt!