Energie audit (EED) 

Energie audit EED

Verplichting voor grotere ondernemingen 

 

De EED Energie-audit is een verplichting die voortkomt uit de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED), waaraan elke 4 jaar moet worden voldaan. Het doel hiervan is om bedrijven bewust te maken van de energiehuishouding en de energiestromen binnen de organisatie. Hiermee kunnen de mogelijkheden voor energiebesparing duidelijk in kaart gebracht worden. Tijdens de EED Energie-audit wordt onder meer het energieverbruik van gebouwen, industriële processen en grote installaties geanalyseerd. Ook het brandstofgebruik van de vervoersmiddelen wordt meegenomen.

Voor wie?

De EED Energie-auditplicht geldt voor grote ondernemingen welke:

  • 250fte of meer in dienst hebben (inclusief partnerondernemingen)
  • Een jaaromzet van meer dan € 50 miljoen én een jaarlijkse balanstotaal van meer dan € 43 miljoen hebben (inclusief partnerondernemingen)

Er zijn een aantal ondernemingen welke zijn uitgezonderd voor de auditplicht. Dit zijn onder andere ondernemingen welke een internationaal gecertificeerd beheersysteem toepassen. Weet u niet zeker of uw onderneming moet voldoen aan de auditplicht of wilt u weten aan welke andere plichten m.b.t. energiebesparing u moet voldoen?

Doe de test op: https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/Wetcheckerenergiebesparing/

Devcon Ecoservices regelt de EED Energie-audit voor uw onderneming van A tot Z. Tijdens de kennismaking nemen we het onderzoek door en vragen we u om het e.e.a. aan informatie aan te leveren. Vervolgens gaan wij aan de slag en zetten we de energiebalans en energiebesparende maatregelen uiteen. Dit wordt vervolgens in een concept rapportage opgeleverd. Na overleg met de opdrachtgever maken we het rapport definitief.

Devcon Ecoservices voor

energieadvies op maat, voor

beheer en onderhoud en voor

al uw andere energievragen

 

Heeft u advies nodig over verduurzaming van uw pand en wilt u informatie over de mogelijkheden? Kunnen wij u ondersteunen bij andere energiegerelateerde vraagstukken? Of wilt u weten wat Devcon Ecoservices voor u kan betekenen bij het beheer en onderhoud van uw zonne-energie installatie? Neemt u dan rechtstreeks contact met ons op of vul het formulier in en stuur hem op.

 

Blijf op de hoogte en ontvang 4 x per jaar onze nieuwsbrief!

Uw aanmelding is gelukt!