Energieadvies

Wilt u informatie over energiebesparing en wat duurzame energie voor u als bedrijf of organisatie kan opleveren? Wij bieden u een helder energieadvies. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor het regelen van uw EML Informatieplicht Energiebesparing en EED Energie Audit.

Energiebesparing

Energiebesparing

Energiebesparing: de eerste stap naar een schonere wereld is het besparen van energie. Als voorbeeld is LED-verlichting tot ruim 90% zuiniger dan een gloeilamp. Ook zonder investeren is het mogelijk om te besparen op energiekosten. Denkt u hierbij aan het verkleinen van uw netaansluiting en de inkoop van gas en elektra.

Om deze zaken in kaart te brengen en u te voorzien van een goed energieadvies is door Devcon Ecoservices de Energy Check ontwikkeld. Wij maken een inventarisatie voor u op maat. Hierbij kijken wij naar het huidige verbruik, de besparingsmogelijkheden, de benodigde werkzaamheden en investeringen en subsidiemogelijkheden.

De voordelen van de Energy Check:

  • Overzicht van de energieleveringsovereenkomsten en gebouwgebonden installaties
  • Uitwerking van de jaarlijkse kosten voor energie (elektrisch, gas, overige)
  • Een berekening van uw CO2 footprint
  • Besparingsadvies inclusief subsidiemogelijkheden
  • Startpunt van uw verduurzamingstraject inclusief de benodigde certificering binnen uw branche (CO2 prestatieladder, Greenkey, enz.).
  • Op basis van een vast tarief of no-cure-no-pay.

Wilt u graag meer weten over de Energy Check of een vrijblijvende afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Informatieplicht energiebesparing

EML informatieplicht energiebesparing

De EML: wij regelen het voor u

Bedrijven en instellingen, die per jaar meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas verbruiken, moeten voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. Organisaties moeten aangeven welke energiebesparingsmaatregelen zij al genomen hebben; dit gebeurt aan de hand van de Erkende Maatregelenlijst Energiebesparing (EML) van de betreffende bedrijfstak. Zij hebben dus de plicht om deze informatie (elke 4 jaar) in te dienen bij het eLoket van de RVO. De deadline hiervoor was 1 juli 2019, maar nog niet alle bedrijven hebben hier aan voldaan.

Devcon Ecoservices neemt het werk uit handen van de bedrijven en regelt voor u de informatieplicht energiebesparing. Hierbij brengen wij een bezoek aan de bedrijven, waarbij we de EML samen doorlopen, een kijkje nemen bij grote energie-verbruikende installaties en eventuele bijzonderheden rapporteren. Na afloop vullen we de EML definitief in en dienen deze in via het portaal van de RVO.

Geldt de informatieplicht energiebesparing ook voor uw bedrijf? Doe de check op: https://infographics.rvo.nl/informatieplicht/

EED Energieaudit

Energie audit EED

Verplichting voor grotere ondernemingen

De EED Energie-audit is een verplichting die voortkomt uit de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED), waaraan elke 4 jaar moet worden voldaan. Het doel hiervan is om bedrijven bewust te maken van de energiehuishouding en de energiestromen binnen de organisatie. Hiermee kunnen de mogelijkheden voor energiebesparing duidelijk in kaart gebracht worden. Tijdens de EED Energie-audit wordt onder meer het energieverbruik van gebouwen, industriële processen en grote installaties geanalyseerd. Ook het brandstofgebruik van de vervoersmiddelen wordt meegenomen.

Voor wie?

De EED Energie-auditplicht geldt voor grote ondernemingen welke:

  • 250fte of meer in dienst hebben (inclusief partnerondernemingen)
  • Een jaaromzet van meer dan € 50 miljoen én een jaarlijkse balanstotaal van meer dan € 43 miljoen hebben (inclusief partnerondernemingen)

Er zijn een aantal ondernemingen welke zijn uitgezonderd voor de auditplicht. Dit zijn onder andere ondernemingen welke een internationaal gecertificeerd beheersysteem toepassen. Weet u niet zeker of uw onderneming moet voldoen aan de auditplicht of wilt u weten aan welke andere plichten m.b.t. energiebesparing u moet voldoen?

Doe de test op: https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/Wetcheckerenergiebesparing/

Devcon Ecoservices regelt van A tot Z de EED Energie-audit voor uw onderneming. Tijdens de kennismaking nemen we het onderzoek door en vragen we u om het e.e.a. aan informatie aan te leveren. Vervolgens gaan wij aan de slag en zetten we de energiebalans en energiebesparende maatregelen uiteen. Dit wordt vervolgens in een concept rapportage opgeleverd. Na overleg met de opdrachtgever maken we het rapport definitief.

Devcon Ecoservices

Devcon Ecoservices BV

Wat doen wij?

Beheer en onderhoud zonne-energie installaties

Devcon Ecoservices B.V. is onderdeel van Devcon Ecosystems Holding B.V. en levert en ondersteunt haar klanten bij het volledig beheer en onderhoud van zonnestroominstallaties (installaties in eigen bezit, operationele lease of huur) met als doel om het maximale rendement uit de installatie te halen.

Energieadvies

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor de verduurzaming van uw vastgoed, bedrijfspand, sportclub of andere organisatie? Devcon Ecoservices biedt energieadvies op maat, waarbij de focus ligt op de combinatie van duurzame energieproductie en energiebesparende maatregelen. Maatregelen zoals LED verlichting of isolatie worden voorgesteld en we bepalen welke vormen van duurzame energieopwekking haalbaar zijn in uw situatie. Wij kunnen bijvoorbeeld op basis van satellietbeelden een QuickScan maken voor het plaatsen van zonnepanelen.

In een rapportage krijgt u een duidelijk overzicht met de investeringskosten en de jaarlijkse besparing. Wanneer wordt overgegaan op de realisatie van de maatregelen kan Devcon Ecoservices zorgen voor het projectmanagement en de kwaliteitsbewaking. Na uitvoering monitoren wij uw energieverbruik om de effectiviteit van de maatregel(en) vast te stellen. Op deze manier wordt de volledige verduurzaming van uw pand begeleid vanuit één partij.

Andere diensten

Verder kunt u bij Devcon Ecoservices terecht voor het uitvoeren van de informatieplicht energiebesparing (EML), EED Energie-audits, haalbaarheidsstudies en andere energie gerelateerde vraagstukken.

Devcon Ecoservices voor energieadvies op maat, beheer en onderhoud en voor al uw andere duurzame energievragen

Heeft u advies nodig over energiebesparing, over verduurzaming van uw pand en wilt u informatie over de mogelijkheden? Kunnen wij u ondersteunen bij andere energiegerelateerde vraagstukken? Of wilt u weten wat Devcon Ecoservices voor u kan betekenen bij het beheer en onderhoud van uw zonne-energie installatie? Neemt u dan  contact met ons op of vul het formulier in en stuur hem op.

Voor direct contact belt u met onze specialist:

Bas Wessels – tel. nr. 06-39 25 50 91

Blijf op de hoogte en ontvang 2 x per jaar onze nieuwsbrief!

Uw aanmelding is gelukt!