Subsidies en regelingen 2018

Subsidie duurzame energie

SDE+ subsidie zonne-energie

Voor het terugleveren van schone energie die is opgewekt met zonnepanelen kan SDE+ subsidie voor u worden aangevraagd. Voor het jaar 2018 is 12 miljard euro subsidies SDE+ beschikbaar gesteld. Bij toewijzing van SDE+ subsidie voor zonnepanelen kunt u maximaal 13 eurocent subsidie ontvangen per opgewekt kilowattuur. In de korte video wordt uitgelegd wat SDE+ subsidie inhoudt.

Daarnaast kunt u ook voor andere energietechnieken, zoals windenergie of zonnewarmte, gebruikmaken van SDE+. Heeft u interesse naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op. Wij kunnen u van alle informatie voorzien over SDE+ subsidie en andere subsidiemaatregelen die in het leven zijn geroepen om de opwekking van duurzame energie te stimuleren en te realiseren.

Meer informatie over SDE+ subsidie
SDE+ 2018

SDE+ subsidie stimuleert de productie van duurzame energie en richt zich op bedrijven en (non-profit) instellingen. De SDE+ 2018 kent twee openstellingsrondes. De voorjaarsronde is opengesteld van 13 maart 2018 tot en met 5 april 2018. Dit jaar is voor de voorjaarsronde een budget van 6 miljard euro beschikbaar gesteld om projecten te ondersteunen met subsidies. In juni 2018 zal de minister het budget en de voorwaarden voor de openstelling van de najaarsronde bekend maken.

Drie fases in de voorjaarsronde

De subsidie kan worden aangevraagd voor alle technieken. Fase 1 opent op 13 maart 2018 om 09:00 uur, fase 2 opent op 19 maart 2018 om 17:00 uur en fase 3 opent op 26 maart 2018 om 17:00 uur en sluit op 5 april 2018 om 17:00 uur.

Devcon Ecosystems adviseert en vraagt subsidie voor uw project aan. Wij nemen het hele proces -van subsidieaanvraag tot de installatie van de panelen- voor onze rekening; u kunt zorgeloos overstappen op duurzame energie.

Informatie over Energie Investeringsaftrek (EIA)
Fiscaal voordeel behalen uit investeringen in energiezuinige technieken en duurzame energie? Dat kan met de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). EIA levert u gemiddeld 13,5% voordeel op. Dit wordt berekend doordat u 54,5% van de investeringskosten kunt aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving.

Daarnaast leveren energiezuinige investeringen u ook een lagere energierekening op. Voor welke energiezuinige en milieuvriendelijke technieken u in aanmerking kunt komen vindt u op de zogenaamde energielijst.

Een handige tool vindt u hier: de EIA check

Informatie over Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
Als u in een boekjaar investeert in duurzame bedrijfsmiddelen, dan kunt u ook in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. De KIA kunt u combineren met de EIA of met een SDE+ subsidie.

De bedrijfsmiddelen waarin u investeert, moeten dan wel in aanmerking komen voor investeringsaftrek.

* Het bedrag van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek hangt af van het geïnvesteerde bedrag in het boekjaar. U vindt het bedrag van de investeringsaftrek in de tabel investeringsaftrek 2017.

*Als u in 2017 een bedrag tussen € 2.301 en € 312.176 investeert in bedrijfsmiddelen voor uw onderneming, dan kunt u in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek.

*De bovenstaande tekst wordt bijgewerkt zodra de gegevens voor 2018 worden bekendgemaakt

Informatie over de Salderingsregeling
Salderen alleen voor kleinverbruik, met aansluitingen van 3 x 80A of kleiner

De salderingsregeling geldt voor afnemers met een aansluitcapaciteit tot en met maximaal 3x80A. Voor grootzakelijke aansluitingen geldt de salderingsregeling dus niet. Salderen is mogelijk tot het maximum van het (jaarlijkse) verbruik. Wordt meer elektriciteit opgewekt dan het eigen gebruik op jaarbasis, dan is de elektriciteitsleverancier verplicht een redelijke terugleververgoeding te bieden.

Lees verder over salderen op de website van EnergieOverheid

 

Devcon Ecosystems, uw partner in verduurzaming

beeldmerk devcon