Verduurzamen bedrijventerrein

 

Devcon Ecoservices verzorgt de projectbegeleiding bij verduurzaming van bedrijventerreinen en brengt de mogelijkheden in kaart. Bedrijven, woningcorporaties en gemeenten worden geïnformeerd over de verschillende business cases. Daarnaast kan voor de geïnteresseerde deelnemers de collectieve inkoop van o.a. zonnepanelen en LED verlichting worden geregeld.

De energietransitie van bedrijventerreinen

Nederland kent ongeveer 4.000 bedrijventerreinen met een gezamenlijke oppervlakte van ca. 112.000 hectare en een energieverbruik van 700 PJ. Ongeveer 20% van de totale Nederlandse energiebehoefte is dus afkomstig van bedrijventerreinen. Om in 2050 bijna de gehele energievoorziening CO2 neutraal te krijgen, moeten dus significante stappen worden gemaakt, onder andere op bedrijventerreinen.

co2 reductie bedrijventerrein

Onze projectbegeleiding

Devcon Ecoservices begeleidt bedrijven als collectief bij de stap naar volledige verduurzaming van het bedrijventerrein. Dit begint met een kennismaking en het werven van bedrijven die willen deelnemen aan het verduurzamingstraject. Vervolgens zal bij de deelnemende bedrijven een Quickscan worden gemaakt. Naast een overzicht van het energieverbruik worden de mogelijkheden en bijbehorende terugverdientijden van o.a. LED verlichting, zonnepanelen en laadpalen uitgewerkt. Wat resulteert is een compleet advies en indicatief kostenplaatje van de gehele verduurzaming.

Devcon Ecoservices projectbegeleiding

Collectief energie besparen

Indien de deelnemende bedrijven enthousiast zijn geworden en (een deel van) de maatregelen willen gaan doorzetten kan Devcon Ecoservices ook dit traject begeleiden. Door collectief de uitvoering te laten verzorgen zult u aanzienlijk minder gaan betalen voor uw zonnepanelen of LED verlichting. Offertes worden aangevraagd (bij voorkeur bij lokale leveranciers) en eventuele schouwen worden ingepland. Na het ontvangen van de aanbiedingen overhandigen wij deze, samen met ons advies over de keuze van de leveranciers, aan het bestuur of parkmanagement.

Verduurzamen bedrijventerrein

Devcon Ecoservices voor projectbegeleiding bij het verduurzamen van uw bedrijventerrein

Heeft u advies nodig over verduurzaming van uw bedrijfspand(en) en wilt u informatie over de mogelijkheden? Kunnen wij u ondersteunen met onze projectbegeleiding? Of wilt u weten wat Devcon Ecoservices voor u kan betekenen bij het collectief verduurzamen van uw bedrijventerrein? Neemt u dan  contact met ons op of vul het formulier in en stuur hem op.

Voor direct contact belt u met onze specialist:

Bas Wessels – tel. nr. 06-39 25 50 91

Blijf op de hoogte en ontvang 2 x per jaar onze nieuwsbrief!

Uw aanmelding is gelukt!