Over het beheer & onderhoud van uw zonne-energie installatie,
Scope 12 inspecties en renovatie/herstelwerkzaamheden

Wist u dat de serviceafdeling van Devcon Ecosystems is ondergebracht bij Devcon Ecoservices BV? Hierbij voeren wij alle nazorg uit na de oplevering van een zonne-energieproject. Naast de projecten die wij zelf realiseren, doen wij dit ook voor externe PV-installaties die door derden zijn aangelegd. Hieronder leggen wij u uit wat het onderhoud inhoudt.

Beheer en onderhoud

Devcon Ecoservices ontzorgt u volledig bij het in topconditie houden van uw zonne-energiesysteem. De basis wordt gevormd door het 24/7 monitoren van de opbrengst van uw PV-installatie. Ontstaat er een storing? Wij nemen dan direct contact met u op om de oorzaak te achterhalen en de storing te verhelpen. Als wij periodiek onderhoud aan uw installatie uitvoeren komen wij altijd 1x per jaar langs voor een jaarlijkse visuele inspectie en worden de zonnepanelen 1x per (2) jaar professioneel gereinigd. Op deze manier worden fouten/schades vroegtijdig geconstateerd en kunnen de zonnepanelen optimaal presteren.

 

Beheer en onderhoud zonne energie installatie

 

Uiteraard ontvangt u na afloop van het jaar een jaarrapportage met de totale opbrengst van uw zonnepanelen t.o.v. de verwachte opbrengst. Hierin vindt u ook de resultaten uit de visuele inspectie.

 

Rapportage Devcon Ecoservices

 

Scope 12 inspecties

Sinds eind 2021 is Devcon Ecoservices SCIOS Scope 12 gecertificeerd. Wij voeren onze inspecties uit onder de  handelsnaam ‘Scope twaalf inspecties’. Inmiddels hebben wij drie volledig gecertificeerde inspecteurs in dienst.

Wat houdt een Scope 12 inspectie in?

De SCIOS Scope 12 inspectie is een officiële keuring, die is ontwikkeld om de (brand)veiligheid van PV-installaties te waarborgen. Bij deze keuring controleert onze inspecteur alle componenten van de installatie op elektrische veiligheid en brandrisico. Zonnepanelen, connectoren, omvormers, optimizers, meterkasten, strings e.d. worden nauwkeurig geïnspecteerd en doorgemeten. Na afloop ontvangt u binnen 28 dagen uw rapportage en de inspectie wordt afgemeld bij het SCIOS. Wij kunnen u vrijblijvend informeren of een offerte toesturen.

 Scope 12 inspectie

Renovatie- en herstelwerkzaamheden

“Mijn PV-installatie is Scope 12 afgekeurd, wat nu?”
“Wie kan mijn defecte omvormer vervangen?”
“Hoe moet de stormschade aan mijn zonnepanelen worden gerepareerd?”
“Mijn zonnepanelen moeten tijdelijk van het dak in verband met het vervangen van de dakbedekking”…

Devcon Ecoservices kan u hierbij helpen. Het is alom nog niet bekend, maar wij voeren al jaren herstelwerkzaamheden uit aan beschadigde of verouderde PV-installaties. Soms is dit noodzakelijk omdat het systeem vanuit Scope 12 is afgekeurd of bijvoorbeeld omdat er schade is ontstaan na een zware storm.

Zo was bij een project aan het strand in IJmuiden schade ontstaan na de zeer zware zomerstorm Poly, waarbij windsnelheden zijn gemeten van maar liefst
146 km/uur. Als gevolg daarvan is een deel van de PV-installatie gaan schuiven, waarna de zonnepanelen zijn losgekomen. Devcon Ecoservices heeft de PV-installatie incl. ballast in oorspronkelijke staat hersteld en extra verstevigd met 32 dak-ankers. Voorbereid op de eerstvolgende (zomer)storm!

Renovatie en herstel zonne-energie installatie

 

 

Meer informatie en contact

Wilt u meer informatie over het beheer & onderhoud van uw zonne-energie installatie, onze Scope 12 inspectie of renovatie- of herstelwerkzaamheden? Neem geheel vrijblijvend contact op met onze specialist:

Bas Wessels
Telefoonnummer: 06-39255091
E-mailadres: bas@devcon-eco.nl

Blijf op de hoogte en ontvang 2 x per jaar onze nieuwsbrief!

Uw aanmelding is gelukt!