In dit artikel maakt u kennis met de solar carport van Green Carports

Deze solar carport is in februari 2022 opgeleverd bij het bedrijf Gras Wood Wide.
De Green solar carport is een échte eyecatcher, die het parkeerterrein van Gras Wood Wide een duurzame uitstraling geeft. Naast een duurzame uitstraling biedt een Green solar carport op uw parkeerterrein tal van andere voordelen. Green Carports is een geregistreerde handelsnaam van Devcon Ecoprojects BV.

 

Harry en Sven Gras

 

Welke materialen zijn gebruikt voor de solar carport?
De Green carport is niet zomaar een solar carport; bij de samenstelling van het materiaal* van de carport is namelijk de focus gelegd op duurzaamheid. De duurzame uitstraling komt naar voren door de volgende materialen te verwerken:

De betonvoet
Deze is vervaardigd uit gerecycled afvalbeton van Rutte in Amsterdam.

Een houten onderconstructie
Er is gekozen voor een relatief snelgroeiende naaldhoutsoort, waarvan het hout 100% FSC gecertificeerd is. Dat betekent dat het onder strenge eisen gekapt wordt uit verantwoord beheerde bossen. Door een duurzaam en sociaal bosbeheer is hout een onuitputtelijke hernieuwbare grondstof en legt het opgenomen CO2 langdurig vast. Daarnaast zorgt hout voor een stevige constructie, die licht van gewicht is en is er, behalve water en zon, weinig energie nodig om het hout te kunnen toepassen.

Bifacial zonnepanelen
Dit houdt in dat speciale zonnecellen aan zowel boven- als onderzijde van het paneel tussen volledig transparante glasplaten energie kunnen opwekken. Het grote voordeel hiervan is een hogere opbrengst ten opzichte van conventionele- en glas-glas panelen. Door weerkaatsing van het zonlicht via de grond of geparkeerde auto’s leveren deze bifacial zonnepanelen dus extra rendement op.

*Dit kan uiteraard worden afgestemd met de klant.

Voordelen van een Green solar carport
De Green solar carport biedt diverse verschillende voordelen voor zowel uw parkeerterrein als uw pand en geeft uw bedrijf of organisatie een duurzaam en vooruitstrevend imago.

De Green solar carport verhoogt het parkeercomfort
Als u een parkeerterrein oprijdt en het is rond de 20 graden met een heerlijk zonnetje, dan is de kans groot dat u uw auto bij een boom parkeert in de koele schaduw. Het principe van de zonnecarport is hetzelfde, alleen beschermt de zonnecarport uw auto ook bij andere weersinvloeden als hagel en sneeuw. Bovendien heeft u de mogelijkheid om laadpalen toe te voegen aan uw Green carport; zo zorgt u ervoor dat u uw klanten een extra service kunt bieden.

De Green solar carport zorgt voor een duurzame uitstraling
Door een Green carport te realiseren kunt u uw klanten, leveranciers en externe partijen laten zien dat uw bedrijf het aspect duurzaamheid zeer serieus neemt en graag bijdraagt aan een duurzamere wereld.  De uitstraling van de Green carport trekt de aandacht van voorbijgangers en is een echte eyecatcher voor uw organisatie.

De Green carport bereidt uw bedrijf voor op de toekomst
De Green solar carport draagt bij aan de gestelde klimaatneutrale doelstellingen die de Nederlandse overheid wil behalen in 2050. Een duurzame investering als een solar carport draagt bij aan een geschikt alternatief, naast zonnepanelen op daken, om zonne-energie op te wekken en vervolgens te streven naar een energie-neutrale vestiging, mede door maatregelen als ISO14001 certificering en BREEAM-NL. De verwachting is dat in de nabije toekomst steeds meer subsidies gericht worden op zonnecarports.

Besparingen stroom / gas
Door zonne-energie op te wekken in de vorm van een solar carport worden de kosten op uw energierekening aanzienlijk lager. Als bedrijf tast u op deze manier het milieu nauwelijks aan, waarmee u een aanzienlijke bijdrage levert aan een duurzamere wereld.

Heeft u interesse?
Wilt u meer weten over het realiseren van een Green solar carport bij uw pand of op uw parkeerterrein? Neem dan vrijblijvend telefonisch (075-6158610) of per e-mail (info@greencarports.nl) contact met ons op.

 

Blijf op de hoogte en ontvang 2 x per jaar onze nieuwsbrief!

Uw aanmelding is gelukt!