SDE++ openstellingsronde najaar 2021

De openstellingsronde van de SDE++ subsidie 2021 zal plaatsvinden vanaf 5 oktober 2021 tot en met 11 november 2021. U twijfelt over zonnepanelen? Dan is dit dus hét moment! De openstellingsronde bestaat uit vier fasen. Elke fase kent een maximaal subsidiebedrag per ton CO2-besparing. Ook dit heeft effect op uw business case. Is de aanvraag toegekend, dan heeft u 18 maanden de tijd voor de realisatie. De aanvraag is overigens geen verplichting tot uitvoering.

Omdat duurzaamheid een steeds grotere rol gaat spelen, zullen in de toekomst bepaalde verplichtingen voor bedrijven ontstaan op dit gebied. Hierdoor stijgen de SDE++ aanvragen en leidt dit tot een lagere of zelfs geen subsidie. Om deze reden is het verstandig om op een natuurlijk moment te investeren in zonne-energie en zo toekomstbestendig te zijn.

Komt u in aanmerking voor SDE++ subsidie 2021?

Investeren in een PV-installatie is een mooie manier om bij te dragen aan een duurzame wereld. Maar dit wordt nog aantrekkelijker mét economisch rendement. De SDE++subsidie maakt dit mogelijk. Deze subsidie is bedoeld voor bedrijven en (non-)profitinstellingen in verschillende sectoren en stimuleert zowel duurzame energieproductie als CO2-reductie.

De categorie ‘Zon-PV’ is alleen voor installaties, die worden aangesloten op het elektriciteitsnet via een grootverbruikersaansluiting (meer dan 3×80 Ampère). Met een SDE++ subsidie bespaart u als zonnepaneleneigenaar niet alleen op uw stroomrekening, maar ontvangt u ook nog eens een vast bedrag per kWh dat wordt teruggeleverd aan het net. De subsidie wordt verstrekt over een periode van 15 jaar. Hoeveel u kunt verdienen en besparen is afhankelijk van verschillende factoren. Hierbij kunt u denken aan de opstelling van de panelen, dakhelling, de locatie van uw pand, maar ook uw elektriciteitsgebruik. Devcon Ecosystems kan uw persoonlijke business case uiteenzetten, zodat u precies ziet wanneer u de PV-installatie heeft terugverdiend.

Wilt u meer informatie over de SDE++ of wilt u hulp bij het aanvragen van de subsidie? Neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte en ontvang 2 x per jaar onze nieuwsbrief!

Uw aanmelding is gelukt!