Op maandag 29 mei heeft Devcon Ecosystems op de Algemene Ledenvergadering van Sportvereniging Fortuna Wormerveer de resultaten gepresenteerd van haar energieonderzoek. Door de plaatsing van zonnepanelen op de kleedkamerdaken, het vervangen van de veldverlichting met LED lampen, het saneren van een aantal energieaansluitingen, het aanvragen van verschillende subsidies en het terugvragen van energiebelasting kan de Sportvereniging jaarlijks fors besparen op haar energielasten én worden de toegepaste technieken binnen 6 jaar terugverdiend. 

Het geheel is als project aan de leden gepresenteerd en onder voorbehoud van financiering is het project, geïnitieerd vanuit het bestuur, aangenomen door de leden van de sportvereniging. De toegepaste subsidies zijn de EDS subsidie vanuit de Rijksoverheid en de subsidie voor zonnestroom op maatschappelijk vastgoed vanuit de provincie Noord-Holland.

In het komend jaar komen weer verschillende subsidies vrij voor sportstichtingen en -verenigingen. Bent u lid hiervan en heeft u ook interesse in de toepassing van duurzame maatregelen voor uw club? Neem dan contact op met Bart Koopmans of Jaap Dooves via 075-615 86 10 of info@devcon-eco.nl.

Blijf op de hoogte en ontvang 2 x per jaar onze nieuwsbrief!

Uw aanmelding is gelukt!