Vacature Sales Engineer 

Fulltime – Zaandam

Ben jij onze nieuwe Sales Engineer?

Wij zoeken op korte termijn een gemotiveerde medewerker om invulling te geven aan onze snel groeiende projectorganisatie. Als Sales Engineer heb je dagelijks contact met (potentiële) opdrachtgevers en stel je calculaties op en offertes aan de hand van ontwerpen met diverse 3D-tekensystemen.

Verder kwalificeer je leads, hou je het CRM systeem hiervoor bij en herken je kansen in de markt voor zowel het bedrijf als voor onze klanten.

Tot slot ben je onderdeel van een team van werkvoorbereiders, projectleiders en inspecteurs, die zich dagelijks inzetten voor de uitvoering of inspectie van de realisatie van zonne-energieprojecten.
Samen met je collega’s werk je naar de bedrijfsmatige targets, ben je onderdeel van ons familiebedrijf en zorg je voor kwaliteit en een hoge klanttevredenheid.

Over ons Scope twaalf en Devcon

Wie ben jij?

Je bent een gemotiveerd en ambitieus persoon met een hart voor duurzaamheid en een commerciële- en technische achtergrond. Je bent een teamspeler, maar ook een zelfstandig werker.

Verder ben je nauwkeurig en kun je zaken goed plannen en regelen. Tot slot denk je ook mee over de branche en over nieuwe technieken die ook onze klanten aanspreken.

Voldoe je niet helemaal aan ons profiel, maar spreekt de functie je erg aan? Of ben je startend, maar wel gemotiveerd? Ook dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Wij zullen dan beoordelen of er voldoende kwaliteiten en capaciteiten zijn om je op te leiden in de functie van Sales Engineer.

Energiebesparing

Wat ga je doen?

 • Je hebt dagelijks contact met klanten over nieuwe projecten. Je informeert klanten over de voordelen van zonne-energie en je informeert ze over de haalbaarheid (netbeheer, verzekering, constructieberekening, dynamische vermogensregeling);
 • Je maakt ontwerpen, stelt calculaties op m.b.v. de meest recente cijfers van onze leveranciers en verwerkt dit in een passende offerte voor de klant;
 • Je beoordeelt aanvragen op omvang, kans van slagen en volledigheid;
 • Je adviseert klanten over de diverse subsidies en het economisch rendement van zonne-energiesystemen m.b.v. hun verbruik- en inkoopcijfers;
 • Na de verkoop draag je de werkzaamheden over aan een collega van uitvoering. Je blijft betrokken bij het project en bereikbaar voor de opdrachtgever. Bij oplevering van het project zorg je voor een stuk nazorg.
 • Je verkent nieuwe samenwerkingen en bent betrokken bij contractmatige afspraken met klanten en/of leveranciers.
 • Je helpt startende collega’s met o.a. klantencontact, afspraken en onderhandelingen zodat realistische verwachtingen kunnen worden geschept bij alle betrokkenen.

Wat denken wij dat je daarvoor nodig hebt?

 • HBO/WO diploma technische richting of aantoonbaar werkzaam op dit niveau;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol;
 • Affiniteit met duurzame energie, installatietechniek en/of de bouw. Eveneens is het nuttig als je beschikt over kennis van zonnepanelen, carports en laadpalen;
 • Commerciële- en/of technische ervaring met projecten;
 • Goed in klantencontact, relatie- en verwachtingenmanagement
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Goed met MS Word, Excel en bij voorkeur een technisch tekenprogramma
 • Je bent in het bezit van Rijbewijs B

Over ons

Devcon Ecosystems is projectontwikkelaar van duurzame energieprojecten en ontwikkelt, bouwt en exploiteert zonne-energiesystemen. Wij begeleiden onze klanten bij de transitie naar duurzame energie, waarbij wij het accent leggen op verduurzaming met economisch rendement.

Devcon Ecosystems is een jong en kerngezond bedrijf met zeer veel ervaring in zonne-energieprojecten. De beide eigenaren zijn doorgewinterde vastgoed- en zonne-energieontwikkelaars. De sfeer op onze werkvloer is gezellig en informeel, maar altijd vanuit de drive om hoog te presteren voor onze klanten en het milieu. Wij zijn ambitieus, volgen nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en gaan hierin geen uitdaging uit de weg. Wij verkennen continu de nieuwste technieken op het gebied van duurzame energie en realiseren ook projecten met o.a. laadpalen, accu’s en warmtepompen. Verder zijn wij als organisatie ISO 9001, VCA** en SCIOS SCOPE-12 gecertificeerd.

Selectie zonne-energieprojecten 2022 Devcon Ecosystems

Wat kun jij van ons verwachten?

Kiezen voor Devcon Ecosystems betekent kiezen voor een boeiende wereld en kansen voor positieverbetering door de groei van ons kerngezond bedrijf. We onderscheiden talent en stimuleren jouw ontwikkeling. Binnen ons team krijg je alle kansen om het beste van jezelf te laten zien en je te ontplooien.

 

 • Marktconform salaris met individuele bonusregeling;
 • 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om jaarlijks 5 extra bij te kopen;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een gratis lunch en een pensioenregeling met keuzemogelijkheden;
 • Jaarlijks persoonlijk studiebudget;
 • Eindejaarsbonus op basis van het bedrijfsresultaat;
 • Een fijne werkplek temidden van je collega’s in ons sfeervolle ‘open en groene’ kantoor.

Heb je zin in een nieuwe uitdaging en belangstelling voor deze functie?

Neem voor meer informatie contact op met Jaap Dooves of Bart Koopmans
of mail direct jouw CV en motivatiebrief naar vacatures@devcon-eco.nl

Blijf op de hoogte en ontvang 2 x per jaar onze nieuwsbrief!

Uw aanmelding is gelukt!