Vacature (jr) Werkvoorbereider zonne-energie / duurzame energiesystemen

Fulltime – Zaandam

Ben jij onze nieuwe werkvoorbereider?

Wij zoeken op korte termijn een duurzaam gemotiveerde medewerker (m/v/x) die de taak als (junior) Werkvoorbereider op zich wil nemen. Je assisteert de projectleider bij de basis-engineering van een PV-project en deze ondersteun je bij het opstellen van onze aanbiedingen. Jouw taak hierin kunnen zijn: o.a. het berekenen van kabeltrajecten, bepalen van de plaats van de omvormers en het uitvoeren van een schouw.

Als een project wordt gegund werk je de detail-engineering verder uit onder verantwoordelijkheid van de projectleider. Het dak wordt nu exact ingemeten, de indeling definitief bepaald en de definitieve documentatie voor het project wordt opgemaakt voor de planning, aanbesteding van het werk en inkoop van het project. Tijdens de ontwikkeling van het project zul je regelmatig controles doen op het werk zelf. Hierbij controleer je of de projectdoelstellingen worden gehaald; denk hierbij aan planning, uitvoering en kwaliteit.

Na de technische oplevering van het project zorg je voor de ‘as build’ documentatie en opleverdocumenten, samen met de projecteindverantwoordelijke binnen Devcon Ecoprojects.

Wie ben jij?

Je bent een gemotiveerd persoon met een hart voor duurzaamheid, met een technische achtergrond, je bent een teamspeler, maar ook een zelfstandig werker.
Wij verwachten van onze werkvoorbereider dat deze een technische achtergrond heeft, bij voorkeur in de elektrotechniek. Ervaring met het programma PVSOL zou mooi zijn, maar werken met dit programma kun je ook bij ons leren. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is voor ons wel een must.

In je werk zul je (mede) de contacten onderhouden met onze acquisiteurs, projectleiders, opdrachtgevers, leveranciers en vakspecialisten binnen en buiten Devcon Ecoprojects. Je hebt regelmatig overleg met en geeft terugkoppeling aan de bedrijfsleiding.

Voldoe je niet helemaal aan ons profiel, maar spreekt de functie je erg aan? Of ben je startend, maar wel gemotiveerd? Ook dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Wij kunnen dan beoordelen of er voldoende kwaliteiten en capaciteiten zijn om je op te leiden als Werkvoorbereider. Wij stellen vervolgens een leertraject op dat je zult doorlopen in 3 maanden tijd. In deze periode zul je leren wat nodig is om een goede Werkvoorbereider te worden.

Wat ga je doen?

  • Je assisteert bij het definitieve ontwerp van het best presterende PV-systeem
  • Je houdt de vakspecifieke kennis op peil
  • Binnen de Devcon groep komt men naar jou toe om te sparren over de technische zaken aangaande onze projecten
  • Tijdens de uitvoering van de projecten controleer je de montageploegen en installateurs op de kwalitatief correcte uitvoering conform het ontwerp
  • Je verzorgt mede de technische oplevering en eindoplevering van het project

Wat denken wij dat je daarvoor nodig hebt?

  • Hoog MBO-niveau of HBO-(denk)niveau met affiniteit voor duurzame energie (zon)
  • Handig met automatiseringsprogramma’s bijv. Office of PVSOL of bereidheid deze te leren
  • Je bent bij voorkeur VCA-gecertificeerd, maar dit is geen must
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Je bent in het bezit van Rijbewijs B

Over ons

Devcon Ecoprojects BV is onderdeel van de Devcon Ecosystems Groep en is projectontwikkelaar van duurzame energieprojecten en ontwikkelt, bouwt en exploiteert zonne-energiesystemen. Wij begeleiden onze klanten bij de transitie naar duurzame energie, waarbij wij het accent leggen op verduurzaming met economisch rendement.

Devcon Ecoprojects is een jong bedrijf met zeer veel ervaring in zonne-energieprojecten. De beide eigenaren zijn doorgewinterde vastgoed- en zonne-energieontwikkelaars. De sfeer op onze werkvloer is gezellig en informeel, maar altijd vanuit de drive om hoog te presteren voor onze klanten en het milieu. Wij zijn ambitieus, volgen nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en gaan hierin geen uitdaging uit de weg.

Over Devcon

Wat kun jij van ons verwachten?

Kiezen voor Devcon Ecoprojects betekent kiezen voor een boeiende wereld en kansen voor positieverbetering door de groei van ons kerngezond bedrijf.
We onderscheiden talent en stimuleren je ontwikkeling. Binnen ons team krijg je alle kansen om het beste van jezelf te laten zien en je te ontplooien.

Wij bieden een prima salaris en goede arbeidsvoorwaarden en naast de bekende arbeidsvoorwaarden bieden we een aantrekkelijke bonusregeling, een persoonlijk studiebudget en een fijne werkplek te midden van een hecht en enthousiast team in ons ‘open en groene’ kantoor.

Heb je zin in een nieuwe uitdaging en belangstelling voor deze functie?

Neem voor meer informatie contact op met Jaap Dooves of Bart Koopmans
of mail direct jouw CV en motivatiebrief naar vacatures@devcon-eco.nl

Blijf op de hoogte en ontvang 2 x per jaar onze nieuwsbrief!

Uw aanmelding is gelukt!