Zaandam 10 april – Vastgoedklanten van ING met kantoorpanden, die een energielabel D of lager hebben, moeten dit jaar nog een plan aanleveren voor de verduurzaming van hun pand. “Anders zullen wij hun vastgoed niet herfinancieren”, aldus Peter Göbel, algemeen directeur ING Real Estate Finance Nederland in het Financieel Dagblad van 5 april jl.

Per 2023 moeten kantoorpanden energielabel C of hoger hebben, anders mogen deze niet meer worden gebruikt. ING, maar ook ABN AMRO en Rabobank bieden voor renovatiewerkzaamheden die ook verduurzamen speciale financieringsproducten aan met een korting op de rente. Hiermee willen zij hun vastgoedklanten stimuleren om het bezit sneller te verduurzamen, zodat het voldoet aan de nieuwe regelgeving per 2023.

Voor de vastgoedbezitters met een onbenut dak ziet Devcon Ecosystems hier kansen. Door een zonne-energieproject te plaatsen kan een pand een flinke verbetering halen in het energielabel. Samen met de bestaande subsidiemogelijkheden voor deze projecten en ruime financieringsmogelijkheden (tot wel 100%) is het zeer interessant om deze projecten te realiseren. Zonder de voordelen van de lagere servicekosten én lagere hypotheekrente zijn de projecten al rendabel. Dit creëert een interessante business case voor vastgoedbezitters die nu willen instappen in een zonne-energieproject.

Interesse in zon op het dak? Neem contact met ons op via ons algemene nummer of via info@devcon-eco.nl. Wij maken graag kennis met u en kunnen u goed adviseren over de mogelijkheden met zonne-energie voor uw vastgoed.

Bron: https://fd.nl/ondernemen/1195597/banken-zetten-fors-geld-opzij-voor-vergroening-kantoorpanden

Devcon Ecosystems is een advies- en projectontwikkelingsorganisatie, gericht op duurzame energieprojecten. Wij zijn gespecialiseerd in turn-key zonne-energieprojecten inclusief de subsidie-, fiscale- en financieringsmogelijkheden. Sinds de oprichting hebben wij voor ruim 4 MWp (~15.000 zonnepanelen) aan subsidie aangevraagd.

Blijf op de hoogte en ontvang 2 x per jaar onze nieuwsbrief!

Uw aanmelding is gelukt!